Dispositius Biomèdics

Per a aplicacions relacionades amb la monitorització i l’estimulació de l’activitat del sistema nerviós central i perifèric

El grafè té una àrea superficial àmplia i una conductivitat elèctrica elevada, és prim, fort i biocompatible. Aquestes qualitats el converteixen en un candidat perfecte per al seu ús en dispositius mèdics innovadors amb estimulació elèctrica funcional en interfícies i implants neuronals. Altres aplicacions a llarg termini del grafè podrien incloure el seu ús en tractaments avançats per al càncer o en matrius per a la regeneració de teixits. En l’àmbit dels biosensors, les propietats òptiques i elèctriques del grafè (ja sigui en la seva forma exfoliada, de punts quàntics o CVD) permeten incorporar-lo fàcilment en una àmplia varietat de sensors i biosensors per al seu ús en la vigilància sanitària i mediambiental i la seguretat i salubritat alimentàries, entre altres aplicacions.

Aquest clúster agrupa tres projectes en l’àmbit dels dispositius mèdics, i més concretament per a aplicacions relacionades amb la monitorització i l’estimulació de l’activitat del sistema nerviós central i perifèric.