juny 29, 2022

GraphCAT col·labora amb la Fundació Èpica La Fura dels Baus en un laboratori d’art i ciència

  • Científics de l’ICFO i de l’ICN2 dialogen amb la Fundació Épica sobre com el grafè pot afectar el futur de la societat

  • GraphCAT col·labora en el nou projecte de Fundació Èpica La Fura dels Baus “Supervivència vs resiliència” que té per objectiu  donar resposta a reptes científics a través de les arts escèniques

GraphCAT ha iniciat una col·laboració amb la Fundació Èpica La Fura dels Baus, un centre que uneix l’aprenentatge i l’experiència derivats de 40 anys de treball creatiu. Pep Gatell, president de la Fundació Èpica La Fura dels Baus i director artístic de La Fura dels Baus, ha manifestat en una roda de premsa recent que la ciència “treballa el futur, intentant canviar-lo aportant el seu coneixement”. Va explicar a més que la Fundació Èpica La Fura dels Baus treballa des de fa cinc anys en l’anticipatory arts, creant falses realitats de possibles o probables futurs. “Hem d’estar en constant contacte amb els centres d’investigació que van de la mà de la ciència i la tecnologia: l’art no pot quedar-se fora de l’equació i volem crear un centre de recerca bàsica en arts avançades”.

A través d’una sèrie de “Diálogos Épicos”, investigadors dels centres CERCA ICFO i ICN2, tots dos membres del Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) i socis de la comunitat GraphCAT, conversen amb Pep Gatell i Nadala Fernández de la Fundació Èpica La Fura dels Baus. En aquestes discussions informals, examinen els processos creatius i els avenços basats en el grafè.

 

Diálogos Epicos amb el Dr. Damià Viana, PhD per ICN2 i Enginyer en Neurotecnologia a INBRAIN.

 

Diálogos Epicos amb Lorenzo Orsini, estudiant de doctorat a l’ICFO

 

La comunitat de GraphCAT està entusiasmada de participar en aquesta col·laboració única amb la Fundació Èpica La Fura dels Baus que ofereix un nou canal i mètode per explicar el que fem: no només posar èmfasi en la innovació científica sinó també en com es comunica.

Aquests diàlegs creen el marc de col·laboració en el nou projecte amb la Fundació Èpica La Fura dels Baus sobre “Supervivència vs Resiliència”. Aquesta activitat, que tindrà lloc de l’11 al 24 de juliol, té com a objectiu donar resposta a reptes científics proposats per a grups d’investigació a través de les arts escèniques.