Materials i membranes

La producció de grafè i dels seus compostos

ProjectesMaterials i membranesAQUA-GOX2

AQUA-GOX2

Desenvolupament de membranes d'alt impacte basades en grafè per al tractament d'aigua

Aquest projecte se centra en l’optimització del cost de membranes per a la seva utilització a nivell de tractament d’aigües a través de la incorporació de nanoestructuras en la superfície de la membrana. Per a això, es partirà de diferents membranes comercials barates i s’incorporaran materials de 2 dimensions en combinació amb altres nano-materials mitjançant diferents mètodes de deposició, segons s’ha determinat en el projecte precedent AQUA-GOX.

Gràcies a aquests recobriments s’espera millorar les propietats d’anti-ensuciamiento, permeabilitat i disminuir els costos de manteniment i rentades de les membranes incrementant substancialment el seu rendiment enfront de les actualment existents en el mercat, però a un cost inferior. A la finalització del projecte, s’obtindrà una membrana que presenti capacitats millorades a nivell de robustesa mecànica, hidrofilicidad i estabilitat química.

AQUA-GOX2

Coordinador

ICFO

Valerio Pruneri

El professor ICREA Valerio Pruneri, líder del grup d’Optoelectrònica de l’ICFO, té una àmplia experiència en el nivell de col·laboracions industrials, inclosos diversos projectes que exploren les virtuts del grafè combinades amb diferents tipus de superfícies. Pruneri ha col·laborat en projectes industrials amb grans empreses com Corning Inc., Oclaro Inc., ABB, Ficosa International, IBM, SEAT/Volkswagen, BASF, Prysmian, Carl Zeiss, Alter Technology, HP i l’Agència Espacial Europea. A més, a nivell de transferència, té més de 40 patents i ha participat en la creació de dues iniciatives empresarials (Quside i Sixsenso).

A nivell d’infraestructures, el grup Pruneri compta amb 3 laboratoris dedicats, sent especialment rellevants per al projecte AQUAGOX els de microscòpia i processament de materials. Comparteix laboratoris per a la fabricació i caracterització de nanoestructures i l’àrea de BioFacilitats composta per laboratoris humits, àrees de cultiu cel·lular i modelització d’organismes.

Aportacions dels socis

Institut de Ciències Fotòniques (ICFO)

Valerio Pruneri

L’ICFO serà l’encarregat de sintetitzar la membrana òptima basada en grafè per MBR.

ACSA-SORIGUE

ACSA-SORIGUE definirà els requisits que ha de complir la membrana sintetitzada per demostrar la validesa en l’escenari definit, així com la seva validació en una planta pilot que simuli condicions reals.